Program

 

Rosens Dag, 2 juli 2017

Utmärkelsen Årets ros 2017, gick till ‘Aspirin Rose’   

 

Fredriksdal i Helsingborg

Rosdagar 1-2 juli, 2017, kl 10-17 

Guidas, inspireras, insup dofter och färger, få ny kunskap och köp med dig rosor hem!

Rosariet på Fredriksdal är ett av de största i Sverige, med cirka 450 arter och sorter. Här finns odlingsvärda, historiska och moderna rosor ordnade i vackra kvarter. Rosorna blommar som vackrast under rosdagarna och här du kan få lära dig allt om odling, sorter, dofter, sjukdomar och dessutom få inspiration med dig hem. Det blir guidade vandringar med våra främsta rosexperter och inspiratörer. Utställningar, rådgivning och försäljning av rosor och rosinspirerat. Rosenkransen 2017 delas ut på lördagen kl 14. För sjätte året i rad går denna utmärkelse till en rosentusiast som med sin passion för rosor inspirerat till att öka intresset för rosor. Vem blir det i år?

Mer information finner du på Fredriksdals hemsida: https://fredriksdal.se/event/rosdagar/

 

Rosenlunds rosarium, Jönköping

2 juli, 2017, kl 13-17 

Välkommen till en heldag i rosens tecken! Rosenlunds Rosarium är naturskönt beläget i gammal kulturmiljö, nära Vätternstranden. Här hittar du vackra rosor, exotiska träd och planteringar med örter och blomsterlök.

 

Österlens rosfest

Lördag 1 jul 2017 – fredag 7 jul 2017, kl 10-18 

Här firas rosen i ett stort antal evenemang! Rosvandringar, rosbedömning, doftprovning m m. Under rosfestveckan är möjligt att besöka ett antal privata trädgårdar.

För detaljerat program se www.osterlenrosor.se.