Agra

Här kommer vi att skriva inlägg då och då om rosor och sådant som händer kring rosor.
Vår nya hemsida har varit efterlängtad ett bra tag men nu gjorde vi slag i saken och vi är själva nöjda med resultatet.

Våren har också varit efterlängtad detta år. Och äntligen kom den! Det är sällan jag upplevt en så lång köldperiod i mars och halva april.

Och de stackars rosorna gillade inte alls att dagarna var relativt varma, i solen åtminstone, medan temperaturen under nätterna kröp ner mot -10 här i Mellansverige. Vi har dessutom haft lite snö, högst 10 cm, och tjälen gick djupt ner i marken, över 1 m. Så nu består många rosor av svarta eller bruna skott och grenar. Man får be en stilla bön om att det finns liv under markytan.

Bättre tur har man haft i Norrland och längs ostkusten där snön begravt det mesta av rosorna. Enligt rapporter är många rosor gröna nästan ända upp i topparna. Ibland är det en fördel att bo i sådana trakter.

Nu har man en hektisk tid framför sig. Beskärningen! Jag ska beväpna mig med en gammal regnrock och biodlarhandskar för att slippa bli helt sönderriven. Problemet är ju om det blir varmt. Då blir det ju bastu under rocken! Men jag får väl i så fall gå ut tidigt på morgonen och fortsätta på kvällen.

Jag räknar i alla fall med att det på midsommarafton i år blir den största brasan någonsin nere vid stranden.

Helena